Грушко: Упозорили смо НАТО на негативне последице војних активности у Црном мору

14-07-2016 08:58:07 | | / vostok.rs |


Русија је на седници Савета Русија-НАТО упозорила Алијансу на негативне последице његове војне активности у црноморском региону, изјавио је стални представник Русије при НАТО-у Александар Грушко.

„Разговарали смо о Црном мору. Саопштили смо им да сматрамо да сваки пораст активности НАТО земаља у црноморском региону дестабилизује ситуацију и не помаже безбедности у региону“, рекао је Александар Грушко новинарима након седнице Савета Русија—НАТО.

Раније су НАТО и Украјина изразиле забринутост плановима Русије за повећање војног присуства у региону Црног мора.

Грушко је саопштио да не постоји никаква руска војна активност у Украјини и да је за решавање кризе у овој земљи потребно испуњавање политичког дела Минског споразума.

„Пре свега, треба доћи до политичког решавања на бази Минског споразума. То је једно од оних питања о којима је било речи“, навео је он.

Грушко је додао и да за то постоје различити механизми, укључујући „Нормандисјку четворку“, Контакт групу, механизме ОЕБС-а.

„Решење украјинске кризе зависи од способности кијевских власти да реализују кораке који су били назначени“, указао је дипломата.

„У сваком случају, у Украјини нема руске војне активности“, нагласио је Грушко.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут