Москва забринута због пораста војне активности кијевских снага

06-07-2016 05:49:03 | | / vostok.rs |


У Москви су забринути због пораста војне активности украјинске војске на линији раздвајања у Донбасу, саопштили су у Министарству иностраних послова Русије.

„Видљиви су знаци да украјинска војска припрема војну операцију“, наводи се у саопштењу Министарства иностраних послова Русије које је објављено на сајту ресора након састанка заменика министра иностраних послова Русије Григорија Карасина и амбасадора Немачке и Француске у Москви.

У саопштењу се наводи да је током састанка „руска страна истакла да у позадини преговарачког процеса у Москви посебну бригу изазива у последње време повећање активности Оружаних снага Украјине и добровољачких батаљона на линији раздвајања“.

Како су навели у Министарству иностраних послова Русије, у Москви очекују да француски и немачки партнери употребе свој утицај на Кијев како се не би дозволио војни сценарио који би озбиљно дестабилизовао регион.

У спољнополитичком ресору су навели и да је током разговора Карасин „скренуо пажњу амбасадорима на недопустивост сличних провокација Украјине који могу да анулирају предузете напоре, укључујући и напоре ’Нормандијске четворке‘“.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут