Први јапански виртуелни порно-фестивал затворен велике гужве

05-07-2016 10:27:14 | | / vostok.rs |


Први фестивал порнографске виртуалне реалности затворен је пре времена због превелике гужве.

Фестивал виртуелне реалности за одрасле одржан је 12. јуна у токијској области Акихабари. Међутим, тај догађај привукао је огроман број посетилаца који је у великој мери премашио очекивања организатора, па је полиција морала да затвори фестивал због ризика од пренатрпаности.

​„Догађај није почињао пре 14 часова, па сам дошао сат времена раније, али град је већ био преплављен људима. Било је толико много људи да је било готово немогуће одржати ситуацију под контролом. Док сам чекао пријатеље, нисам могао да не помислим да ће настати побуна или нешто слично ако не буду могли да контролишу људе. Особље је пустило двадесетак најсрећнијих људи који су били најближе згради. Сигуран сам да је ред унутра био једнако велик као и овај напољу“, изјавио је један од локалних новинара који је покушао да посети фестивал.



Они који су успели да уђу на фестивал имали су приступ разним справама, као што су наочаре „Окулус Рифт ВР“ и такозвана примопредајна камера.

​Организатори фестивала изјавили су да им је циљ да помогну онима који имају проблема са својим сексуалним животом да „одвоје сексуалну функцију од друштва“. Њихова очекивања су да фестивал постане још популарнији у наредних пет година.