Путин: Ривалство за светскe ресурса расте, a неки покушавају да занемарe сва правила

30-06-2016 02:09:37 | | / vostok.rs |


Свет види стално све јачу конкуренцију за ресурсе, а неки играчи покушавају да занемаре сва правила, изјавио је руски председник Владимир Путин, додајући да потенцијал за сукоб
расте широм света.

Ситуација широм света постаје све мање предвидљива, рекао је Путин на састанку са руским амбасадорима и сталним представницима у иностранству.

Према речима руског председника, акције НАТО-а имају за циљ да ремете однос снага, али Русија "неће подлећи том милитаристичком приступу."

"Ми примећујемо сталне напоре појединих партнера како би одржали монопол на геополитичкој сцени и имали доминацију. Они користе своје вековвно искуство у сузбијању, слабљењу, супротстављајући своје ривале једне против других, као и модерне политичке, економске, финансијске и информативне методе, "рекао је он.

"Примери тих метода су мешање у унутрашњу политику других земаља, што је изазвало регионалне конфликте и активирање такозваних "револуција у боји" ", додао је Путин.

Руски председник сматра да, с времена на време, "терористи, фундаменталисти, десничарски националисти, па чак и нео-фашисти" се користи као плаћеници у постизању тих циљева.

"Већ видимо директне последице таквих катастрофалних политика у близини наших граница", рекао је Путин, у очигледној вези са сукобом у источној Украјини.

Русија се залаже за уједињену и неодвојиву безбедности у свету, рекао је председник.

РТ