Конашенков: Оптужбе САД о нарушавању примирја у Сирији апсолутно одсуство чињеница

29-06-2016 10:39:03 | | / vostok.rs |


Министарство одбране Русије критиковало је изјаве америчких власти о наводном нарушавању примирја у Сирији. Оптужбе се одликују „апсолутним одсуством чињеница“, изјавио је званични представник руског Министарства генерал-мајор Игор Конашенков.

Раније је у свом говору у Сенату, специјални представник америчког председника за борбу против ДАЕШ-а Брет Мекгерк изјавио је да су у последњих неколико недеља САД приметиле да је ситуација, посебно у Алепу, ескалирала. По његовом мишљењу, Русија је нанела „значајан број“ ваздушних удара у области коридора северно од Алепа.

„Тешко је рећи каквим унутрашњополитичким узроцима је диктирана изјава специјалног представника у америчком Сенату. Али као и сви претходни испади на наш рачун на Капитол хилу, обједињује је апсолутно одсуство чињеница“, истакао је Конашенков.

Он је додао да је пре него што почнете да износите такве оптужбе потребно да схватите шта се дешава и затражите информације.

„Нема ни датума, ни времена, ни места — ничег за шта бисте могли да се ухватите, анализирате и одговорите чињеницама. Да не помињемо врло нејасне представе специјалног представника председника САД за борбу против ДАЕШ-а о областима у Сирији које су под контролом међународне терористичке организације“, додао је Конашенков.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут