Налазите се на страници > Почетна > Блог > НАТО „шкрипи и стење“

НАТО „шкрипи и стење“

28-06-2016 07:19:13 | | / vostok.rs |


За 20 година заједничких операција НАТО, који представља „скуп националних и техничких острва“, није успео да научи да ради као екипа и инфериоран је у односу на Русију.

Јохен Битнер у чланку упоређује НАТО-а са зградама које само што се нису срушиле.

„Исто то се може рећи и за НАТО — наводно, најспособнији војни савез у светској историји — након завршетка највећих војних маневара још од времена Хладног рата“, наводи се у чланку немачког „Цајта“.

Према мишљењу аутора чланка, звуци које је Алијанса „издавала током војних маневара у Пољској“, личе на „шкрипу и стењање“.

„Како политички, тако и на војном плану, обећање НАТО-а да ће помоћи сваком члану блока изгледа крајње слабо“, приметио је новинар.

„Пешадија НАТО-а неће успети ни да се повуче. Она ће бити уништена на месту“, наводи се у тексту.

Командант копнених снага САД у Европи генерал-потпуковник Бен Хоџис, као и други представници НАТО-а, не оспоравају закључке које су извели амерички аналитичари, наводи Битнер. Хоџиса највише забрињава стање комуникација.

„Ни радио-везе, ни електронска пошта нису безбедне. Полазим од тога да се сва саопштења које шаљем са свог ’блекберија‘ још негде читају“, нагласио је генерал.

НАТО представља скуп националних и техничких острваца, чиме уступа место у структурном плану таквој централизованој војној сили као што је Русија, закључио је аутор чланка.