„Брегзит“ је пресуда европској политици

27-06-2016 08:43:39 | | / vostok.rs |


„Брегзит“ је пресуда европској политици, потребне су одлучне иницијативе за препород Европе, сматра посланик Националног сабора Француске Ален Туре.

„Одлука Британаца о изласку из Европе јесте пресуда европској политици која је вођена 20 година и позив да се сви Европљани врате здравом разуму“, сматра политичар.

Он наводи да „Европа представља велике одлуке — војску, дипломатију, право и финансије“ и због тога је „бескорисно и самоубиствено да се одржавају правила која треба да се испуњавају на националним нивоима“.

„Европа је армија која штити од тероризма и предузима мере у оквиру одлука Уједињених нација. Европа је тржиште које треба да буде заштићено од универзализма и глобализације, на којима инсистирају САД и Кина. Европа је Европа људи, не еврократа, неодговорних, оних који живе у мехуру од сапунице у Бриселу“, сматра Туре.

Према мишљењу француског посланика, „Француска сноси пуну одговорност за овај пораз“.

„Позивам председника земље на одлучне и доследне иницијативе за препород Европе унутар еврозоне, јер је прекомерно повећање (броја земаља-чланица ЕУ) била грешка“, навео је Туре.

Према његовим речима, за ЕУ ће бити боље „ако земаља буде мање, а буду учвршћене јединственом политиком“, јер ће у противном случају пример Велике Британије пратити и друге државе.