Путин сумирао резултате рада шестог сазива Државне думе

23-06-2016 08:01:01 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин сумирао је резултате рада шестог сазива Државне думе и скицирао планове за наредне изборе који ће се одржати 18. септембра. Ова недеље је и последња радна недеља за овај сазив парламента.

Говорећи о резултатима рада одлазеће Думе, председник је изјавио је да сматра да је интеграција руског Крима и Севастопоља историјски резултат рада тренутног сазива.

Председник је истакао да су све фракције показале „такву кохезију којом бирачи могу да се са правом поносе“.

Начелно, председник је похвалио рад руског парламента.

Председник је изјавио да су питања развоја економије и социјалне сфере у земљи били за власт приоритетнија од питања безбедности и међународних односа.

„У великој мери захваљујући законима који сте усвојили испуњавамо социјалне обавезе према нашим грађанима, развијамо најважније области привреде, побољшавамо политички систем државе“, истакао је шеф државе и додао да су посланици одрадили „огроман посао“ у свим правцима.

Говорећи о предстојећим изборима, председник је нагласио да кампања мора да буде искрена и отворена.

„Пред вама је оштра конкурентска борба, расправа са противницима, тежак период за све који буду учествовали на изборима. Надам се да ћете урадити све што је могуће да они прођу у искреној, отвореној и атмосфери узајамног поштовања“, нагласио је Путин.

„Замолио бих вас да то не буде компромитујућа борба, већ борба идеја чија реализација би требало да доведе до јачања наше земље и повећања животног стандарда грађана Русије“, додао је шеф државе.

Путин је такође подсетио посланике да су током избора главни интереси бирача.

„Управо они вам дају овлашћења за решавање њихових свакодневних проблема, да би земља била независна и ефикасна држава у којој се пријатно живи и ради“, закључио је руски председник.