Путин, Саргсјан и Алијев: Наставак преговора о Карабаху

21-06-2016 08:44:37 | | / vostok.rs |


Председници Русије, Јерменије и Азербејџана Владимир Путин, Серж Саргсјан и Илхам Алијев договорили су се да наставе трилатералне редовне преговоре о решењу сукоба у Нагорно-Карабаху, наводи се у саопштењу након састанка тројице лидера.

„Председници су истакли значај својих редовних контаката о проблему у Нагорно-Карабаху и договорили се да их наставе у овом формату, поред рада копредседавајућих Минске групе ОЕБС-а који су позвани на завршни део састанка у Санкт Петербургу“, наводи се у саопштењу.

Председник Русије Владимир Путин одржао је у Константиновском дворцу у Стрељну недалеко од Санкт Петербурга трилатерални састанак са лидерима Јерменије и Азербејџана, Сержoм Саргсјаном и Илхамом Алијевим, о питањима решења карабашког конфликта.

Пре тога председник Русије одржао је два независна сусрета са лидерима Јерменије и Азербејџана, на којима су лидери држава изразили захвалност Путину за иницијативу трилатералног сусрета.

Владимир Путин, Илхам Алијев и Серж Саргсјан договорили су се да дају додатни подстицај за решавање сукоба у Нагорно-Карабаху, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров после преговора лидера Русије, Азербејџана и Јерменије.

„Путин, Алијев и Саргсјан су договорили трипартитну изјаву у којој се изражава посвећеност стабилном напретку у политичком решењу“, рекао је Лавров и додао да се последњих дана примирје у Нагорно-Карабаху поштује.