Патрушев: У току кампања за обуздавање Русије

20-06-2016 07:35:39 | | / vostok.rs |


На светској политичкој сцени у току је кампања обуздавања и притиска санкцијама против Русије ради ограничавања њене политичке и економске активности, изјавио је у Калињинградској области секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

„Међународна ситуација се компликује. Против Русије, ради ограничавања њене политичке и економске активности, одвија се кампања обуздавања и притиска санкцијама. САД и њихови партнера из НАТО-а предузимају мере за приближавање војне инфраструктуре према руској граници“, рекао је Патрушев на седници Савета безбедности Русије.

Он је навео да се истовремено у медијима претерано инсистира на теми „руске војне претње“. Тој сензацији су се активно прикључиле и Пољска и балтичке државе, констатовао је секретар Савета безбедности Русије.

„Русија је принуђена да предузима реципрочне мере, како у политичкој, тако и у економској и војној сфери. Основа реализације тих мера је Стратегија националне безбедности Русије коју је утврдио председник Русије крајем 2015. године“, додао је Патрушев.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут