Косачов: Против руских спортиста се води прљави рат

20-06-2016 06:29:02 | | / vostok.rs |


Руским спортистима је објављен прљави рат који је незаконит, неправедан и који није поштен према Русији, изјавио је шеф Међународног комитета Савета федерације Константин Косачов.

„Ми не водимо тај рат, нама је он објављен. За сада покушавамо да се не уплићемо у њега, да сачувамо хладнокрвност и да разговарамо са нашим опонентима језиком чињеница, а не емоција“, рекао јe Константин Косачов.

Према његовим речима, рат који је у овом тренутку објављен је „веома прљав, незаконит, неправедан према нашим спортистима и непоштен према Русији“.

Подсетимо, 17. јуна Савет Међународне асоцијације атлетских федерација (ИААФ) донео је одлуку да прекине чланство Руске атлетске федерације у тој организацији, чиме је лишио руске атлетичаре права учешћа на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Касније је извршни комитет МОК-а саопштио да поштује одлуку ИААФ и да сматра да се надлежност о наступу спортиста на сваком међународном турниру, укључујући Олимпијске игре, налази у рукама одговарајућих међународних спортских федерација.