Реакција на Јункеров долазак на ПМЕФ личи на медијски прогон

18-06-2016 08:22:56 | | / vostok.rs |


Изјаве западних партнера о доласку шефа Европске комисије Жан Клода Јункера на Петербуршки међународни економски форум (ПМЕФ 2016) личе на медијски прогон, рекла је званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Рекла бих да није била критика. Критика је када дајете неке чињенице и аргументе. Овде није било ниједног ни другог. Ово је била медијска кампања застрашивања. У ствари, личило је на медијски прогон да би се другим људимa који не заузимају тако висок положај показало: можемо да вас срушимо медијским таласом ако одете у Русију“, рекла је Захарова коментаришући критике западних медија који су пратили долазак Јункера на ПМЕФ 2016.

Раније се у оквиру ПМЕФ-a Јункер састао са председником Русије Владимиром Путином. Они су разговарали о односима у области енергетике. Москва се нада дијалогу након овог сусрета, изјавио је новинарима стални представник Русије у ЕУ Владимир Чижов.


Јункер је на почетку сусрета истакао да је задовољан својим доласком у Санкт Петербург, иако нису сви европски партнери подржали његову одлуку.