Чуркин: Позитивна динамика у нормализацији економиских односа са Русијом

16-06-2016 02:47:31 | | / vostok.rs |


Стални представник Русије у УН Виталиј Чуркин сматра да постоји позитивна динамика у нормализацији економских односа Русије са међународним партнерима.

„Мислим да постоји динамика“, изјавио је Чуркин на Петербуршком међународном економском форуму одговарајући на питање постоји ли позитивна динамика у нормализацији односа Руске Федерације и међународних партнера.

„Спреман сам да се сложим у томе са директором ’Сбербанке‘ Германом Грефом“, додао је Чуркин.

Петербуршки међународни економски форум одржава се од 16. до 18. јуна.

У оквиру програма ПМЕФ-а који се први пут након 20 година одржава на новој локацији у конгресном центру „Експофорум“, одржава се пословни форум Шангајске организације за сарадњу, пословни форум БРИКС-а и форум „Пословне двадесеторице“.

Према процени организационог комитета, обим уговора на Петербуршком међународном економском форуму 2016. године неће бити мањи од прошлогодишњег, када је укупна вредност уговора и споразума потписаних на „ПМЕФ 2015“, који нису представљали пословну тајну, износила око четири милијарде евра.

Помоћник председника Русије Јуриј Ушаков раније је изјавио да ће овогодишњем форуму присуствовати више од десет хиљада људи у односу на прошлогодишњих седам и по хиљада.