Преминуо глумац Милорад Мандић Манда

15-06-2016 08:47:50 | | / vostok.rs |


Узрок смрти познатог глумца је срчани удар, сазнајеРадио-телевизија Србије.

Милорад Мандић Манда
Милорад Мандић Манда

Радош Бајић: Страшно, не могу да верујем

Редитељ и глумац Радош Бајић, пријатељ Милорада Мандића Манде, са којим је сарађивао у култној серији "Село гори, а баба се чешља", видно потресен каже да га је вест о Мандиној смрти страшно погодила и да је шокиран оним што је вечерас сазнао.

"Тешко ми је да говорим у овом тренутку, разумејте ме. Са Мандом сам пре два дана снимао наставак серије "Село гори", и ова вест ме је ударила као гром", рекао је Бајић заИнтернет портал РТС-а.

На премијерном извођењу дечје представе "Петар Пан" на сцени Установе културе "Вук Караџић" глумцу Милораду Мандићу Манди је позлило након чега је представа прекинута, сазнаје РТС.

Глумац је колима Хитне помоћи превезен у Ургентни центар.

Милорад Мандић Манда је рођен у Београду, 3. маја 1961. године.

Дипломирао је на ФДУ у класи професора Владимира Јевтовића, након чега је постао члан београдског дечјег позоришта "Бошко Буха".

Године 1989. је снимио више од 270 епизода емисије "Бајка за лаку ноћ", а од 1989. до 1995. водио је емисију за децу "С оне стране дуге", што га је, уз Бранка Коцкицу, учинило најпопуларнијим дечјим глумцем и забављачем.

Најзапаженију улогу по многима је остварио у филму Срђана Драгојевића "Лепа села лепо горе".

Телевизијској публици остаће у сећању и по улогама у серијамаРадио-телевизије Србије, међу којима је и "Село гори, а баба се чешља".

Са снимања серије
Са снимања серије "Село гори, а баба се чешља"

РТС