Француска депортује 50 руских навијача

14-06-2016 12:21:36 | | / vostok.rs |


Сви руски навијачи који се налазе у аутобусу руског удружења навијача (ВОБ) биће депортовани, изјавио је председник ВОБ Александар Шпригин.

„Сада полиција све избацује из аутобуса. Јавили су о депортацији. Разлози нису наведени. У аутобусу је 50 особа. Каква превара! Ниједан од нас није био притворен на нередима у Марсеју, а на крају су из неког разлога задржали званичну делегацију ВОБ“, изјавио је у телефонском разговору Шпригин.

Раније је Шпригин јавио да су припадници специјалне полиције Француске задржали и претресли организовану групу руских навијача који су кренули у Лил, где ће се 15. јуна одржати утакмица између Русије и Словачке.

На место полицијске операције дошао је званичник руског конзулата. У дипломатском представништву Русије истакли су да власти Француске нису послале никакве званичне захтеве.

Припадници француских специјалних снага данас су зауставили и претресли организоване групе руских навијача на улазу у Лил, где ће се 15. јуна одржати фудбалски меч Европског првенства 2016. Русија–Словачка, изјавио је за агенцију „Ф-Спорт“ председник руског удружења навијача Александар Шпригин.

„Након што је аутобус изашао из Кана окружили су га припадници специјалне полиције, стотинак аутомата и оградили. Сада захтевају да изађу са стварима и да се негде иду. Прво су рекли да врше претрес због дроге и оружја, а сада кажу да је нека провера и наредба тужиоца Републике Француске“, рекао је Шпригин.

На утакмици првог кола групе В репрезентације Русије и Енглеске играле су нерешено 1:1 на стадиону у Марсеју. Након меча тридесетак руских навијача пробило се у енглески део да би скинуло заставе. Због тога је дошло до туче са британцима на које су Руси бацали стране предмете.

Након инцидента УЕФА је упозорила да би репрезентације Русије и Енглеске могле да буду искључене са првенства, уколико њихови навијачи поново буду примећени да организују масовне нереде.

Након тога су фудбалери руске репрезентације замолили своје навијаче да се понашају коректно током такмичења.