Енглези испровоцирали руске навијаче

12-06-2016 11:01:15 | | / vostok.rs |


Очевици који су присуствовали мечу репрезентација Русије и Енглеске испричали су како су Енглези сами испровоцирали руске навијаче, пише „Комсомолска правда“.

Спортски новинар Сајмон Раунтри је написао на Твитеру да су навијачи енглеске репрезентације почели да узвикују увреде на рачун Русије, председника државе Владимира Путина и спортисткиње Марије Шарапове. Касније су његову страницу на друштвеним мрежама блокирали, као и страницу другог британског новинара који је такође објавио пост у корист Руса.



„Реакција руских навијача не изненађује. Видео сам како су два енглеска навијача давила Руса, скинули су панталоне испред његовог лица и на крају се обрисали руском заставом“, написао је британски новинар Мартин Макинтајер.

Како пише Би-Би-Си, позивајући се на очевице, нереде на стадиону „Велодром“ је могла да изазове сигнална ракета коју су лансирали руски навијачи, наводно у правцу енглеских трибина.



Министар спорта Русије и председник Руског фудбалског савеза Виталиј Мутко изјавио је да очекује казну од УЕФА забог понашања навијача.

„Како разумем, бићемо кажњени од УЕФА. Нисмо се добро понашали. Видећемо да ли је то била група, да ли су то наши или су ушли са картом“, изјавио је Мутко.