Налазите се на страници > Почетна > Вијести > Србија > Шесторо ухапшено

Шесторо ухапшено

07-05-2014 08:48:44 | | / mojenovosti.com |

БЕОГРАД - Шест особа је ухапшено због сумње да су злоупотребом службеног положаја оштетили Фонд за пензионо и инвалидско осигурање /ПИО/ Србије за више од 68 милиона динара /више од 600.000 евра/, саопштено је из МУП-а Србије.
У саопштењу Тужилаштва за организовани криминал се наводи да су ова лица ухапшена због сумње да су као припадници организоване криминалне групе омогућили незаконито остваривање права на старосну пензију већем броју лица у периоду од 2007. до 2014. године.

Приведени су Иван Ђинђић, Жељко Антулов, Предраг Дејановић, Дејан Филиповић, Средоје Мирковић и Зорица Одавић Стаменковић, наводи се у саопштењу.

Против свих лица поднијета је кривична пријава, а по налогу тужиоца донијета су рјешења о њиховом задржавању.

У саопштењу МУП-а Србије наводи се да је лице са инцијалима И.Ђ од 2007. организовао криминалну групу и људима којима је недостајао пуни радни стаж уписивао фиктвни за сумо од 300 до 700 евра по години стажа.

Тај радни страж је наводно био остварен у Београдском водоводу и канализацији, Електродистрибуцији Београд, Заводу за трансфузију крви, Вадешу, али да је утврђено да те оособе никада нису биле запослене у овим предузећима.

Ова лица прибавила су имовинску корист од 125.000 евра.