Геј парада - увод у легализацију истополних бракова

07-05-2014 08:39:56 | | / mojenovosti.com |

БЕОГРАД- Покрет "Двери" најавио је данас да ће се и ове године активно заложити да се у Београду не одржи геј парада, најављена за 19. мај и оптужио Владу за намјеру легализације истополних бракова у Србији.
"Као и претходних година, када смо издејствовали забрану ових манифестација, `Двери` ће се и ове године активно заложити да се геј парада не одржи. То је наша обавеза пред 130.000 наших бирача, али и пред тихом већином грађана Србије који су одлучно против одржавања ове манифестације", рекао је члан Старешинства "Двери" Данило Тврдишић.

Он је оцијенио да је геј парада увод у легализацију истополних бракова, коју, како тврди, нова Влада Србије намјерава да проведе до краја ове године.

"Геј парада представља `ногу у вратима`- први корак после кога следи отворено ширење идеологије хомосексуализма и чији ће крај бити легализација хомосексуланих бракова и усвајање деце из таквих бракова", закључио је Тврдишић.

"Двери" су позвале да се у Србији примјени руски модел који је увео Владимир Путин, тако што би геј параде биле забрањене на период од 100 година и по ком би се увео закон о забрани хомосексуалне пропаганде малољетницима.

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је данас да је "парада поноса" у Београду заказана за 19. мај.

Он је рекао да од процјене надлежних органа зависи да ли ће тада бити и одржана - јавили су београдски медији