Три деонице Коридора 10 завршене пре рока

06-06-2016 10:44:36 | | / vostok.rs |


„РЖД Интернешнел“ је знатно пре рока завршио реконструкцију три северне деонице Паневропског Коридора 10. На овај начин, компанија је у потпуности извршила обавезе у складу са Анексом бр. 2.1, закљученим у октобру 2014. године.

У складу са условима уговора, компанија је извела радове на реконструкције три деонице Коридора 10, укупне дужине више од 65 километара, и то: Сопот Космајски — Ковачевац (18 км), Мала Крсна — Велика Плана (29 км) и Рума — Голубинци (18 км). Резултат извршене реконструкције је повећање брзине саобраћаја возова са 30 на 120 километара на час, саопштио је „РЖД Интернешнел“.

Инвеститор „Инфраструктура железнице Србије“ је 1. јуна ове године потписао Коначну ситуацију, иако се у складу са инвеститоровом динамиком извођења радова претпостављало да ће радови трајати до фебруара 2017.

Како стоји у саопштењу, предаја објекта пре рока је омогућена захваљујући донетим организационим решењима, као и примени савремене ефикасне руске технологије и механизације у области реконструкције железничких пруга.

Дакле, израђена и имплементирана варијанта паралелног извођења радова на двема деоницама, на којима се изводе радови на реконструкцији, то јест, на деоници Голубинци — Рума и Сопот Космајски — Ковачевац, омогућила је да се радови изведу три и по месеца раније у односу на уговорену динамику извођења радова, док је избор станице Велика Плана за базну станицу током извођења радова на деоницама Сопот Космајски — Ковачевац и Мала Крсна — Велика Плана омогућио, како елиминисања губљења времена на мобилизацију, тако и елиминисање додатних финансијских трошкова.

Укупна вредност Анекса бр. 2.1 је 48.700.000 долара.