Русија ће извести оружје у вредности од 48 милијарди долара

04-06-2016 06:30:40 | | / vostok.rs |


Вредност наруџбина „Рособоронекспорта“ је у овом тренутку 48 милијарди долара, рекао је у интервјуу за лист „Комерсант“ генерални директор државне корпорације „Ростех“ Сергеј Чемезов.

„Недавно је вредност наружбина износила 45 милијарди долара, а сада је достигла износ од 48 милијарди долара. Данас је обим испорука ’Рособоронекспорта‘ већи од 13 милијарди долара годишње, а заједно са другим предузећима — више од 15 милијарди долара“, рекао је шеф „Ростеха“.

Према његовим речима, финансијске могућности највећих купаца руског оружја — Кине, Алжира, Вијетнама и Египта — биће довољне да се очува темпо продаје оружја у наредним годинама.

Између осталог, Чемезов је истакао да влада велико интересовање за противваздушне ракетне комплексе типа „БУК М2Е“ и „Антеј 2500, као и системе С-400 „Тријумф“ од стране Кине, Египта и Алжира.

„Многи купци траже да им се оружје испоручи раније, али их ми одмах упозоравамо о роковима и реду — тако је било на пример, са Кином“, рекао је генерални директор, нагласивши да кинеска војска неће добити системе С-400 пре 2018. године.

Чемезов је навео да ће испоруке С-300 по уговору бити испоручене Ирану до краја године.

„Рособоронекспорт“ обухвата више од 700 предузећа и организација из војног комплекса Русије. Компанија сарађује са више од 70 земаља.