Списак земаља и производа под ембаргом одредиће Влада Русије

28-05-2016 08:25:37 | | / vostok.rs |


Преиспитивањем списка земаља и производа у оквиру руског ембарга бавиће се руска влада, саопштила је служба за односе са јавношћу Министарства за економски развој Русије.

У петак је премијер Русије Дмитриј Медведев наложио влади да припреми предлоге за продужавање мера којима се одговара на западне санкције до краја 2017. године.

„Преиспитивањем списка земаља и производа који су забрањени за увоз у Руску Федерацију, као и рока важења забране бавиће се Влада Русије“, наведено је у саопштењу.

У Министарству сматрају да је главни ефекат производног ембарга на инфлацију био крајем 2014. и почетком 2015.

„Ове године је утицај контрасанкција већ практично елиминисан захваљујући замени производа који су под ембаргом домаћим производима, као и увозом из других земаља“, нагласило је Министарство.

Министар пољопривреде Александар Ткачов рекао је да је његово ресорно министарство већ почело да припрема нацрт уредбе владе којом се производни ембарго продужава до краја 2017. године, али да није планирано проширивање списка робе чији је увоз забрањен.

„То је одлична вест за домаће пољопривреднике, то омогућава планирање инвестиција у овај сектор, повећава квалитет и конкурентност руских прехрамбених производа“, додао је министар.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут