Промовисан часопис "Животворни источник"

03-05-2014 02:44:40 | | / mojenovosti.com |

МОДРИЧА - У Србском културном центру у Модричи промовисан je први број часописа "Животворни источник" Епархије зворничко-тузланске, који ће се бавити општим стањем у Епархији, као и појединачним догађајима у парохијама.
Главни и одговорни уредник часописа, ђакон Бојан Чечар рекао је на синоћњој промоцији да ће "Животворни источник" излазити шест пута годишње и да ће од наредног броја, осим принтаног издања, часопис излазити и у електронском облику - ПДФ формату, на сајту Епархије.

Обраћајући се свештеницима са простора Модриче и бројним посјетиоцима, Чечар је истакао да "Животворни источник", који издаје Епархија зворничко-тузланска уз благослов владике Хризостома, представља замјену за све часописе штампане у неколико парохија.

Он је позвао парохијане, свештенике Српске православне цркве, али и новинаре да учествују у стварању епархијског листа који, истакао је, треба на саборни начин да обједини све крајеве Епархије и да у вријеме медијске експанзије разних часописа буде доступан вјерном народу као духовни источник по коме и носи име.

О часопису су говорили технички уредник протојереј-ставрофор Љубомир Самарџић и протојереј–ставрофор Јово Лакић.

У оквиру промоције, коју је организовала Црквена општина Модрича, наступили су Црквени хор из Модриче и Пјевачко друштво из Шамца.