ЛЕ: Бенефика и Севиља у финалу

02-05-2014 03:33:46 | | B92, фото: Beta/ mojenovosti.com |

Фудбалери Бенфике и Севиље играће у финалу Лиге Европе 14. маја у Торину, након спектакуларних реванш мечева полуфинала.
Бенфика је са играчем мање одолела Јувентусу у Торину за 0:0, па је са 2:1 са из Лисабона изборила друго финале ЛЕ у низу.
С друге стране, Валенсија је одиграла фантастично у реваншу, са 3:0 надокнадила минус од два гола из Севиље, али су Андалужани успели да у 95. минуту дају гол за коначних 3:1, што је њих одвело у финале такмичења.
Лазар Марковић је играо у првој постави Бенфике, у 86. минуту га је заменио саиграч из репрезентације Миралем Сулејмани. Међутим, Марковић је после вербалног дуела са Мирком Вучинићем у последњим минутима добио црвени картон, па ће вероватно пропустити велико финале. Правду у Валенсији делио је Милорад Мажић.

Јувентус је диктирао темпо меча у Торину, кружио око казненог простора Бенфике, али није успео да на прави начин угрози гол Облака. Бенфика се сјајно бранила, претила из полуконтри, али ни Буфон није имао тешког посла.

Међутим, 20 минута пре краја Енцо Перес добија други жути картон и Бенфика остаје са играчем мање на терену. Јуве креће на све или ништа, али опет не успева да створи гол шансу, па Бенфика одлази у финале, који ће се такође играти у Торину.
Севиља је бранила 2:0 на Местаљи, али је ту предност изгубила за само 25 минута. Валенсија је одиграла сјајно у првом кварталу меча, те головима Фегулија и Жонаса дошла до укупног изједначења.

У наставку меча оба тима су имала неколико сјајних шанси, с једне стране није успешан био Фегули, с друге је Рејес пропутио зицер, па је уследило драматичних пет минута надокнаде.

Изгледало је да ће се Валенсија одбранити, навијачи су већ почели да славе пласман у финале, али је 30 секунди пре краја, након убацивања лопте из аута и скока Фациа, Мбиа сјајно скочио на петерцу и шокирао Местаљу.

Финале Лиге Европе између Бенфике и Севиље играће се 14. маја на стадиону Јувентуса у Торину.