Русија предала предлоге „Нормандијској четворки“ за Донбас

24-05-2016 09:25:19 | | / vostok.rs |


Пакет предлога који је предат партнерима „Нормандијске четворке“ разрадила је руска страна заједно са представницима Донбаса, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Сматрамо да није могуће доносити такве одлуке без представника Донбаса. Такве одлуке без Донбаса немају перспективу. У потпуности на бази Минског споразума, са Донбасом су разрађене одлуке и објављени контрапредлози“, додао је Песков.

Он је рекао да се пакет предлога који је предат партнерима „четворке“ током последњег разговора лидера Русије, Француске, Немачке и Украјине, тицао и питања избора, амнестије и другог.

„Из наше перспективе немогуће је разматрати иједан од елемената овог општег пакета ван контекста. Сматрамо да се мора посматрати цео пакет, у духу Минског споразума, и у режиму договора са представницима Донбаса“, нагласио је Песков.

Саопштење о телефонском разговору председника Русије Владимира Путина са немачком канцеларком Ангелом Меркел и председницима Француске и Украјине Франсоа Оландом и Петром Порошенком налази се на сајту Кремља.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут