Шакирини савети за фит тело

28-04-2014 05:36:32 | | Vesti Online, фото: Reuters/ M.A./ mojenovosti.com |

Шакира вам откирва тајне како да останете у тип-топ форми.

Вежбе
Ударац/Искорак
1 сет
15 понављања на свакој страни
Стани равно, с рукама са стране. Закорачи напред левом ногом, а затим изведи ударац десном ногом. Закорачи уназад десном ногом и направи искорак уназад левом ногом.

Пулсирање
1 сет
30-40 понављања на сваку страну
Стани равно, десну ногу подигни паралелно са стране (отприлике 15 до 30 центиметара изнад тла). Затегни десну ногу и подигни је горе - доле, попут пулсирања.

Трбушни мишићи
2 сета
15 понављања на сваку страну
Почни у доњој позицији широког чучња, с коленима изнад прстију и рукама иза главе. Затегни гузу како би се затегнули и трбушни мишићи. Задржи тај положај, па десним лактом пипни десно колено. Врати се у почетни положај.

Ноге и гуза
2 сета
15 понављања
Почни у доњој позицији широког чучња, с коленима изнад прстију и рукама иза главе. Затегни гузу, а затим још мало отвори кукове како би се затегнули и трбушни мишићи.
Подижи и спуштај пете 15 пута, затим поскочи и понови скок још 15 пута.
Пулсирајућа мачка
1 сет
30 понављања
Спусти се на све четири, руке притисни о под и уви сеј попут мачке - увуци стомак што више можеш дижући леђа према плафону. У том положају пулсирај пупком према карлици.
Полу-планк и склек
1 сет
15 понављања
Почни у полу-планку и спусти се у склек (с лактовима под углом од 45 степени). Врати се у почетну позицију, а затим, држећи полу-планк склек пулсирај 20 пута.

Сфинга
1 сет
30 понављања
Лези на стома с подлактицама на поду испред тебе. Длановима притисни под и подигни се док не изравнаш руке.