Захарова: Пропаганда Запада није постигла свој циљ

18-05-2016 09:50:34 | | / vostok.rs |


Представница МСП Русије Марија Захарова сматра да гласање савета италијанске републике Венето о резолуцији о санкцијама против Русије показује да антируска пропаганда Запада није постигла свој циљ.

Регионални парламент Венеције размотриће данас, 18. маја документ у којем се налази тачка о признању Крима делом Русије. Иницијатори резолуције су 25 посланика. У случају позитивног исхода гласања Венеција ће постати први регион Европе који је признао статус полуострва.

„И гласање о резолуцији у регионалном савету Венето и други политички процеси, као што је анкета јавног мњења, референдум у Холандији — све покузује да процес антируске пропаганде у контексту Украјине не само да је зашао у чорсокак, већ почиње да се шири у супротном смеру и ради против оних који су га покренули. То је само почетак", изјавила је Марија захарова.

По њеном мишљењу, Европа је већ другачија, него што је била пре пар година.

„Један број фактора: сиријска криза, укупна ситуација у региону Блиског истока и Северној Африци, ситуација у Украјини, мешање САД у унутрашње послове, не само Украјине, већ и у унутрашње послове европских земаља — све то ствара савршено другачија слика будуће Европе", наводи лист речи Захарове.

По речима дипломате, у вези с тим је дошло до „правог губитка европског суверенитета у спољној политици“.

„Колико год да ради информативна машинерија, колико год да настају нове информативно-пропагандне заједнице и структуре, људи не могу а да не виде да је читава политика усмерена искључиво против Европе. Притом, то се не тиче краткорочних потешкоћа, већ проблема дугорочног карактера“, додала је Захарова.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут