Романови позивају европске краљевске династије на Крим

18-05-2016 08:51:45 | | / vostok.rs |


Глава царске куће Романова велика кнегиња Марија Владимировна намерава да позове на Крим династије краљевских и аристократских родова Европе.

Велика кнегиња Марија Владимировна и принц Георгије Михајлович Романов се налазе на Криму у четвородневној посети.

Последњи пут царска породица је посетила полуострво 2013. године у оквиру свечаности поводом 400 година куће Романова. Тада је у свечаној поворци у Ливадијском дворцу учествовало око 40 представника европских родова. Према речима Марије Романове, пре три године припадници европске аристократије су били одушевљени Кримом.

„Остале су им веома сликовите и добре успомене. Мислим да ће опет са задовољством доћи. Препоручићу им да посете Крим. Надам се да ће доћи“, рекла је кнегиња.

Према њеним речима, након повратака у Европу она намерава свима да пренесе да на Криму влада мир и да тамо могу да путују без страха да ће „са неба пасти неке бомбе“.

Марија Владимировна Романова је једино дете из брака Владимира Кириловича Романова, главе руске царске куће у прогонству, и Леониде Георгијевне.

Владимир Кирилович Романов је син великог кнеза Кирила Владимировича који се 1924. године прогласио царем у прогонству. Марија Романова се родила у Шпанији, где и сада живи.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут