Налазите се на страници > Почетна > Спорт > Тријумф Иване у Шангају

Тријумф Иване у Шангају

15-05-2016 06:10:58 | | / vostok.rs |

Ивана Шпановић је победила на митингу у Шангају, пошто је скочила у даљ 6,95 метара и тако поставила рекорд митинга. Шпановићева је освојила 10 бодова у трци за трофеј Дијамантске лиге. Драгана Томашевић девета у бацању диска.


Друга је била Кристабел Нети из Канаде, а трећа Тијана Бартолета из САД. Њих две су скочиле 6,75 метара.

Поред скока у првој серији који је био најбољи, Шпановићева је имала још четири исправна скока: 6,82, 6,64, 6,88 и 6,75.

Ово је Ивани Шпановић прво такмичење у сезони пошто је у марту освојила сребрну медаљу на Светском првенству у Портланду.

Њен резултат тренутно је други на светским ранг листама. Водећа је Брук Стратон из Аустралије која је успела да прескочи седам метара и нађе се на првом месту са 7,05 метара.

Драгана Томашевић девета

Драгана Томашевић је заузела девето место на митингу у Шангају, пошто је бацила диск 56,81 метар.Прво место освојила је Сандра Перковић из Хрватске са 70,88 метара. Друго место освојила је Самјуелс Дани из Аустралије са 67,77, а треће Кабаљеро Денија са Кубе са 66,14 метара.

"После такмичарске паузе од осам месеци, почетак није баш задовољавајући. Имала сам мали пех, ствари су ми касниле и дошле су тек вече пред наступ. Нисам баш концетрисано ушла у такмичење. Идемо све испочетка. Подизаћу форму из такмичења у такмичење и бити спремна кад је најважније", рекла је Томашевићева после такмичења.

РТС