Песков: Проверити наводе о смрти кључних вођа Хезболаха

13-05-2016 01:55:52 | | / vostok.rs |


Информација о смрти једног од кључних команданата либанског покрета Хезболах Мустафе Бадредина треба да се провери, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Раније су медији, позивајући се на изворе у Хезболаху, јавили да је Бадредин убијен у ноћи између среде и четвртка приликом ваздушних напада израелских ваздушних снага у области либанско-сиријске границе.

„Видели смо наводе медија, али не знамо колико су ти наводи тачни. Ту информацију свакако треба проверити“, изјавио је Песков новинарима.

Хезболах се бори против терористичких група готово од самог почетка кризе у Сирији. Представници самог покрета више пута су изјављивали да су њихови борци „стали на страну сиријске владе у борби са екстремизмом и настављају активна дејства далеко у територији суседне државе, али и на сиријско-либанској граници, онемогућавајући наоружаним групама да се пробију дубоко у територију Либана“.

Бадредина (55), који је био је један од највише рангираних званичника те групе, америчка влада сматрала је одговорним за војне операције Хезболаха у Сирији, где се група бори уз сиријског председника Башара ел Асада.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут