Путин: Руски авиони извели више од десет хиљада летова у Сирији

10-05-2016 02:58:48 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин рекао је да су руски авиони извели више од десет хиљада летова у Сирији и уништили скоро 30.000 мета током кампање.

Међу уништеним метама је 200 нафтних рафинерија. Више од 500 градова и села ослобођено је од терориста од почетка руског ангажовања у Сирији.

„Од почетка операције, руске ваздушно-космичке снаге извеле су 10.000 летова и гађале мете у Сиријској Арапској Републици. Уништено је више од 30.000 мета, укључујући 200 нафтних рафинерија“, изјавио је Путин на састанку са шефовима одбрамбене индустрије.

Председник Русије рекао је да је операција у Сирији открила одређене проблеме и да је неопходно да се спроведе истрага о томе.

„Данас ћемо морати да усмеримо сву своју пажњу на то да је операција у Сирији показала и одређене проблеме и недостатке. За свако проблематично питање мора да се спроведе темељна истрага — мислим на професионалну истрагу, детаљну анализу — а затим да се предузму мере за решавање тих проблема. То ће омогућити да се коригује даљи правац развоја и унапређење војне опреме“, рекао је Путин, отварајући састанак са војним и руководством одбрамбене индустрије.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут