ШТА ЈЕ ДИРЕКТОР ЦИЕ , ЏОН БРЕНАН , ТРАЖИО У КИЈЕВУ?

22-04-2014 03:16:56 | | / mojenovosti.com |

ШТА ЈЕ ДИРЕКТОР ЦИЕ , ЏОН БРЕНАН , ТРАЖИО У КИЈЕВУ?

Вашингтон је након дугог негирања био принуђен да призна посету Украјини деирелтора ЦИЕ Џона Бренана

( Осврт Николја Леонова ,генеарл-лајтанта КГБ у оставци и доктора историјских наука )

Украјина је постала главни извор новости уа светске медије

Украјина је сада постала основни извор новости за светска средства јавног обавештавања .

Истина , главнину „свдочанстава „ која отуд стижу чине инфомације које су прошле кроз најстрожу цензуру и победиле у такмичењу на брзу руку скројених агитационо- пропагандних порука.

Украјину су с краја на крај преплавиле антируске инфомације , боље рећи дезинформације.

Из дана у дан сужавају се могућности за рад руских новинара на територији Украјине. Тамо нису пустили чак ни допсинике „Комерсанта „ и „Еха Москве „ који се не сматрају „провладиним“ гласилима.

Размена и усклађивање информација између Украјине и САД

На том фону посебну пажњу привлаче чињенице о усклађивању активности и успостављању пуне сарадње међу тајним службама Украјине и САД.

О томе сведочи и посета директора ЦИЕ Џона Бренана Кијеву 12.априла.

Под надзором шефа Централне Информативне Агенције (ЦИА ) САД су све обавештајне службе које броје укупно више десетина различитих сруктура укључујући и Агенцију за националну безбедност чији је сарадник Едвард Сноуден недавно обелоданио целом свету какав је каарктер и обим деловања ове службе.

Бренан желео да посети Кијев инкогнито

Џон Бренан је желео да посети Кијев инкогнито, али се шило таквих размера није могло сакрити, па је Бела кућа након неколико демантија ипак морала официјелно да призна посету,после чега су о томе саопштења добијана из различитих извора. Слична „воајажи „ су се по правилу завршавали у условима најстроже тајнсти.

Изостали су протоколоарни говори и прес-конференције.Прећутана су чак и имена саговорника са украјинске стране.

Џон Бренан у улози Шерлока Холмса

У медијима су се појавила саопштења да је Џон Бренан ко бајаги дошао у Кијев са циљем да претражује трагове куда је нестало 20 сарадника приватне америчке компаније за обезбеђење , којима се наводно губи сваки траг негде у источним рејонима Укарјине.

То је мало вероватно , чак шта више, рекло би се да се у тој измишљотини не може наћи и минимум разума, а лаж је лансирана како би јавност била скреута на погрешан разлог Бренанове посете Кијеву.

Не пристоји шефу моћне ЦИЕ да игра улогу Шерлока Холмса и да тражи не зна се кога и неизвесно где.Он ипак , призанћете, има нешто важније задатке.

Обама тражи информације из прве руке

Барака Обама је хтео да добије информацију из прве руке о реалној ситуацији у региону. Кијевске „вође „ лоше контролишу ситуацију у земљи и приказује је онакву какву би желеи да је виде у стварности.Пошто су извојевали сву

власт,они су се у основи ослањали на подршку Запада како би задржали своје фотеље.

Из разговора државног секретара САД Џона Кериа са руским министром спољнх послова Сергејем Лавровом било је очигледно да Вашингтон оперише искључиво са формулацијама и оценама ситуације које добија из Кијева.Отуда је уследио долазак Бренана у престоницу Украјине са циљем да среди и интезивира проток информација из тог кризног региона.

ЦИА и остале обавештајне службе САД у највишем степену антируске сркутруре

Не сме се сметнути с ума да су ЦИА и све обавештајне службе САД увек биле у највишем степену антируске структуре , па су отуда карактер и усмереност биле и јесу у складу с тим.

Не треба ни сумњати да ће посета Бренана неизоставно постати главни извор за снабдевање „Кијевљана „ обавештајним информацијама које је из различитих канала прикупила ЦИА , а односе се на све аспекте руске политике према Украјини .

Отворен је канал за задржавање Кијева на жестоким антируским позицијама.Пре свега , биће створен механизам за размену информација о Русији.

Украјински шпијуни као америчка извидница у Источној Европи

Обавештајне службе Украјине ће се постепено обучавати у САД и добијати отуда специјалну технику, а с времена на време деловаће као извидница САД у Источној Европи.

Посета Џона Бренана Кијеву баш у овом тренутку има значај моћног морално-политочкпг стимуланса за нове украјинске власти које се суочавају са оштром и сложеном политичком ситуацијом.Јер ,хтео, не хтео, -директор ЦИЕ је везао са својим именмом директне позиве на употребу насиља украјинске државе над властитим становништвом,чије се исходиште тешко може предвидети .Међтим, не треба уопште сумњати да је његов долазак додатно окрилатио „јастребове „ из тренутно владајућег којевског јата.

За саму ЦИУ актуелни догађаји у Украјини представљају златни рудник.Поново се од Конгреса може затражити не само повећање буџета, него и роширивање права и овлашћења ,повећање броја персонала.

Нова зона оштрог конфликта уместо оних примиреогних или угашених на Средњем и Блиском Истоку „охрабрују америчке ритере огња и мача „.