Шојгу: Русија и Србија остају стратешки партнери

27-04-2016 12:45:30 | | / vostok.rs |


Русија и Србија остају стратешки партнери, изјавио је данас руски министар одбране Сергеј Шојгу током сусрета са србским колегом Зораном Ђорђевићем.

„Између наших земаља успостављено је стратешко партнерство и оно је потврђено током недавне посете председника Србије Томислава Николића нашој земљи. Многи договори су постигнути током те посете, и надам се да ће бити спроведени“, рекао је Шојгу.

Он је изразио наду да ће његов данашњи састанак са Ђорђевићем допринети даљем јачању билатералних односа и војно-техничке сарадње између Србије и Русије.

Ђорђевић, који у Москви учествује на 5. Московској безбедносној конференцији, рекао је да Србија високо цени чињеницу да Русија подржава Србију и србски народ.

Ђорђевић је у уторак у разговору са генералним секретаром Организације сарадње о колективној безбедности (ОДКБ) Николајем Бордјужом истакао да је Србија опредељена за војну неутралност.

Теме њиховог разговора биле су учешће у мировним операцијама и борба против тероризма, као и борба против трговине дрогом, која представља озбиљну претњу на глобалном нивоу.