Антонов: Руска кампања у Сирији није претња Израелу

27-04-2016 09:34:19 | | / vostok.rs |


Ваздушна кампања Русије у Сирији не представља претњу Израелу, изјавио је заменик министра одбране Русије Анатолиј Антонов.

Израелски медији су јавили да су руске снаге наводно отвориле ватру на израелске авионе изнад Сирије и да се руски војни авион приближио израелском војном авиону на сиријској обали Медитерана.

Касније је портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио да нису тачни наводи медија да су руски председник Владимир Путин и израелски премијер Бењамин Нетанјаху водили разговоре о наводном инциденту у ваздуху на сиријској граници.

„Руска и израелска војно-безбедносна агенција су унапред размотриле и координирале све смернице и параметре за рад у региону… Врло тесно сарађујемо са израелском војском и, наравно, не представљамо за њу никакву претњу"; рекао је Антонов.

Према наредби начелника Генералштаба, руско Министарство одбране је развило поуздан безбедносни систем за руску ваздушну базу у Сирији. Руски стручњаци се старају да не дође до инцидената везаних за оружане снаге било које земље, нагласио је Антонов.

Русија је према захтеву Дамаска шест месеци изводила ваздушну кампању у Сирији, од септембра 2015. до марта 2016. године. Москва је почела да повлачи летелице и особље из сиријских база након што је председник Русије Владимир Путин рекао да су циљеви кампање остварени.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут