Шојгу: Ниједан регион у свету није заштићен од терориста

27-04-2016 08:50:39 | | / vostok.rs |


Министар одбране Русије Сергеј Шојгу изјавио је да ниједан регион у свету није заштићен од терористичке претње.

„Данас је у Москви одржан први неформални састанак министара одбране Руске Федерације и земаља-чланица АСЕАН (Асоцијација нација југоисточне Азије). Шеф руског војног ресора је разменио са својим колегама мишљење о ситуацији у азијско-пацифичком региону“, саопштио је новинарима председник прес-службе Министарства одбране Русије.

Према његовим речима, Шојгу је нагласио да ниједан од региона света није заштићен од пораста терористичке претње и да она захтева уједињење напора свих земаља.

Шеф руског војног ресора је информисао колеге о резултатима антитерористичке операције у Сирији.

„Он је навео да је унапређење сарадње са земљама АСЕАН у борби против тероризма важан фактор јачања безбедности у азијско-пацифичком региону“, навео је представник прес-службе.

Он је навео да су резултати састанка показали да се приступи Русије и земаља-чланица АСЕАН-а поклапају по питању међународних конфликата, борбе против нових изазова и претњи безбедности, пре свега тероризма.

„Министар одбране Русије је предложио унапређење вишестраних и билатералних сарадњи са земљама АСЕАН-а у више праваца који представљају узајамни интерес. Међу њима — борба против међународног тероризма, осигурање безбедности на мору, помоћ приликом ликвидације последица непогода и техничких катастрофа, војна медицина, хуманитарно деминирање“, рекао је представник Министарства одбране.

Руководство АСЕАН-ских војних делегација је истакло руски допринос у јачању и безбедности и стабилности апр и изразили заинтересованост за јачање напора Русије у овом правцу.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут