„Десни сектор“ покушао да изврши државни удар у Русији

26-04-2016 12:42:50 | | / vostok.rs |


Државни тужилац Русије Јуриј Чајка саопштио је о блокади страница на друштвеним мрежама преко којих је „Десни сектор“ покушао да организује масовне нереде у Русији.

Припадници „Десног сектора“ покушали су да организују масовне нереде у Русији како би како би извршили државни преврат, наводи се у извештају државног тужиоца Јурија Чајке који је поднео Савету Федерације.

Према подацима руског државног тужилаштва, приступ страницама друштвене мреже „ВКонтакте“ преко које су присталице радикалне организације „Десни сектор“ покушале да организују масовне нереде биле су блокиране.

„Десни сектор“ је украјинско удружење радикалних националистичких организација. У јануару и фебруару 2014. године милитанти покрета су учествовали у сукобима са политиком и заузимању административних зграда, а од априла у гушењу протеста на истоку Украјине. У Русији је организација проглашена екстремистичком и налази се на списку забрањених организација, против лидера покрета Дмитрија Јароша био је покренут кривични поступак за позивање на терористичке акције.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут