Путин: Побољшати квалитет спровођења војних вежби

21-04-2016 01:53:42 | | / vostok.rs |


Руски председник Владимир Путин изјавио је да је неопходно побољшати квалитет спровођења војних вежби и организације непланираних провера оружаних снага.

Он је то рекао приликом обраћања младим руским официрима.

„Ваша обавеза је да побољшате квалитет војних вежби, да увежбавате тактике како бисте стекли неопходно искуство у спровођењу непланираних провера оружаних снага. Поред тога, потребно је да научите наше војнике да беспрекорно владају комплетном војном техником и наоружањем“, рекао је он.

Према његовим речима, Русија ће наставити да појачава војну снагу и да модернизује наоружање у складу са новом стратегијом националне безбедности.

Говорећи о војној операцији у Сирији, Путин је нагласио да је захваљујући руској војсци Сирија стекла стратешку иницијативу у односу на терористичке организације које у последње време трпе велике губитке.

„Испунили смо јако важан задатак, имајући у виду борбу против бандита (терориста) који су допутовали из Русије и земаља Заједнице независних држава. Захваљујући нашој авијацији, сиријска армија је стекла стратешку иницијативу. Терористичке организације трпе велике губитке“, истакао је он.

Путин је додао да је руска војна операција у веома кратко периоду преломила ситуацију у Сирији и пружила моћну подршку законској власти.

ФСБ осујетила рад страних специјалних служби

Путин је такође истакао да је руска Федерална служба безбедности (ФСБ) осујетила рад 80 припадника страних специјалних служби и наложила да настави са успешним радом како би пронашла и друге агенте који се налазе у Русији.

„ФСБ је систематски умањила ниво терористичке претње у земљи. Такође, осујећен је рад 80 припадника страних специјалних служби, а откривено је укупно 350 агената. Неопходно је наставити посао у том правцу“, истакао је он.