Медведев: Враћамо се на трогодишње планирање буџета

19-04-2016 04:34:57 | | / vostok.rs |


Русија ће се вратити на трогодишње планирање буџета, изјавио је данас руски премијер Дмитриј Медведев.

„Враћамо се на трогодишње планирање буџета. То нам пружа јаснију визију о перспективама“, изјавио је Медведев у обраћању доњем дому националног парламента, Државној думи.

Он је навео и да руска Влада неће доносити измене и допуне буџета током пролећног заседања.

„Успели смо да избегнемо прилагођавања буџета за 2016. годину, иако се почетком године такав потез чинио неизбежним. Нећемо предложити измене и допуне буџета током пролећне седнице“, изјавио је Медведев.

„Раније смо се ограничавали на једногодишње планирање. То нам је омогућавало да брзо реагујемо на текућу ситуацију. Сада више нема потребе за тим. Треба да се вратимо на трогодишње планирање буџета, што ће нам дати јасну визију о перспективама“, рекао је Медведев.

Влада Русије ће, како је истакао, наставити да примењује мере за замену увоза.

Руска индустрија и целокупна руска привреда су, према његовим речима, прошле кроз велики економски шок, али су владине мере за очување одрживог развоја економије и социјалне стабилности у 2015. години, помогле стабилизацији ситуације у најугроженијим индустријама, оценио је Медведев.

Говорећи о реформама, Медведев је рекао да су Русији потребне дубоке структурне реформе, као и да би било какво форсирање имплементације структурних реформи продужило кризу на неколико година, а власти неће спроводити реформе на штету грађана.

„Наравно да су држави потребне структурне реформе. Влада то врло добро схвата. Али исто тако схвата како би се то одразило у друштву. Било какво форсирање реформи повећало би и продужило кризу на неколико година. Нећемо правити реформе на штету грађана“, рекао је Медведев током подношења извештаја Државној думи.