Обама, ипак, најутицајнији човек на планети

18-04-2016 05:24:47 | | © REUTERS/ Kevin Lamarque/ vostok.rs |


Упркос мишљењу редакције часописа „Форбс“ да је најутицајнији човек на планети руски председник Владимир Путин, амерички председник Барак Обама је тај који има могућност да први у свету погледа шесту сезону популарног телевизијског серијала „Игра престола“, пише француски сајт „Бреин демиџед“.

Према наводима сајта, творци серијала Дејвид Бениоф и Денијел Брет Вајс испричали су америчким новинарима да је „лидер слободног света“ лично с њима ступио у контакт како би му омогућили да погледа нове епизоде саге пре премијерног приказивања нове сезоне.

Бениф и Вајс су признали да нису могли да одбију „главнокомандујућег“ који је, према сопственом признању, велики поклоник овог серијала.

Није искључено да ће ова одлука изазвати полемику: претпремијерно приказивање нове сезоне „Игре престола“, према одлуци твораца, није организовано чак ни за новинаре, наглашава дописник француског сајта.

Било како било, амерички председник је сада дефинитивно постао најутицајнији човек на свету јер први може да „препричава“ заплет серијала осталима, ироничан је аутор.

Ово није први пут да Барак Обама користи свој високи положај да би пре свих видео премијере својих омиљених серијала. Амерички председник не крије да је велики поклоник трилер-серије „Кућа од карата“ о закулисном политичком животу САД.

Директор компаније „Нетфликс“ Рид Хастингс је поред ексклузивне пројекције нових епизода тада предложио Обами да се у серијалу појави у епизодној улози. Обама се нашалио да не може по суровости да се пореди с главним јунаком серијала, председником Френком Андервудом.

Страст америчког председника према телевизијским серијама одавно је интересантна медијима. Лист „Телеграф“ 2014. године је саопштио да је, знајући за омиљени Обамин хоби, лидер лабуриста Ед Милибенд америчком лидеру поклонио ди-ви-ди избор с популарним британским серијалима.

Ипак, не деле сви велику љубав председника САД према телевизији: