НАТО „дотрчао“ да моли Русију за дијалог

17-04-2016 11:39:06 | | / vostok.rs |


Представници НАТО-а „буквално су дотрчали“ руским колегама с молбом да се одржи седница Савета Русија—НАТО на нивоу сталних представника, изјавио је високи чиновник Министарства спољних послова Русије.

Раније је објављено да ће овај састанак бити одржан 20. априла у Бриселу.

„Иницијатива да се обнови дијалог у формату Савета Русија—НАТО припада представницима Алијансе. То је логично, пошто Русија није прекинула рад у том формату, редовно наглашавајући да управо у кризним ситуацијама овај механизам може да реши сложена питања“, рекао је дипломата.

Према његовим речима, „Алијанса је једнострано замрзнула сарадњу с Русијом у свим правцима, укључујући и борбу против тероризма“.

„Догађаји су показали да оваква политика Алијансе није оправдана и да је уместо решавања проблема довела до њиховог продубљивања“, навео је саговорник РИА Новости.

„Очигледно, поставши свесне тога, колеге из НАТО-а су буквално дотрчале код руских представника. Нас не треба наговарати због тога што ми везе нисмо кидали и спремни смо били да обновимо дијалог у било ком тренутку, уз један услов, а то је да он мора да буде равноправан и конструктиван“, рекао је дипломата.