Србија избачена са Европског првенства у кошарци

17-04-2016 10:18:21 | | / vostok.rs |


Европска кућа кошарке је испунила обећање и остварила претње: У Кошаркаши савез Србије стигло је писмо у којем се каже да су „орлови“ избачени са Европског првенства 2017. године, као и да ће ФИБА Европа тражити од ФИБА Света да нас избаци из квалификација за Олимпијске игре.

Није Србија једина погођена, писмо исте садржине упућено је и на адресе федерација Словеније, Шпаније, Турске, Италије, Русије, Хрватске, Израела, Литваније и Грчке.

Овај потез ФИБА је апсолутно суманут, јер теоретски постоји могућност да на шампионату Старог континента играју маргиналне кошаркашке земље које би онда представљале Европу у Рију, пише „Блиц“.

Допис који је потписао извршни директор ФИБА Европе Камил Новак даје простор савезима да до 20. априла доставе документа у којима се види да клубови из поменутих земаља неће наредне сезоне играти Еврокуп. Ако до тога не дође, Србија неће ићи на ЕП, а ни на Олимпијске игре.

Разлог за елиминацију из такмичења тај што су Кошаркашки савези подржали своје клубове који су одабрали да наступају у Евролиги и Еврокупу.