Председник партије Родина: Не учествујемо на изборима у Србији

14-04-2016 07:22:27 | | / vostok.rs |


Председник партије Родина Алексеј Журављов изјавио је, поводом покушаја неких србских политичких организација да искористе назив руске партије за стицање поена на изборима у Србији, да ова партија не учествује у изборној кампањи у Србији.

"Неке несавесне српске политичке организације током предизборне кампање у Србији користе назив наше партије "Родина" и име оснивача Дмитрија Олеговича Рогозина за остварење својих корпоративних интереса", пренела је "Руска реч", изјаву Журављова.

"Званично изјављујем да се странка "Родина" веома топло односи према братском србском народу и поштује његов избор. Ми подржавамо пријатељске везе са многим патриотским партијама Србије, али ипак ни на који начин не учествујемо у њиховој изборној кампањи на страни неке конкретне организације", изјавио је он.

Журављов је навео да ће "Родина" поздравити патриотски избор србског народа.

"Зато сматрамо да морамо да демантујемо све гласине које служе само да би раздробиле патриотски покрет и не дозвољавају да дође до консолидације прогресивних снага те земље, снага које се боре за то да Србија буде ближа Русији.“

Сви се ми залажемо за патриотско јединство Србије. И то јединство може бити постигнуто само путем правих демократских избора. Сви покушаји да се наша партија"Родина" веже за неки конкретни партијски пројекат у Србији ће само увести у заблуду бираче и дати погрешну слику правог стања ствари", закључио је Журављов.