Приватни тоалет и 500 „мерцедеса“ за саудијског краља

13-04-2016 07:06:18 | | / vostok.rs |


Административна служба турске владе изнајмила је 500 „мерцедес бенц“ возила и резервисала цео луксузни хотел због предстојећег доласка саудијског краља Салмана бин Абдул Азиз ел Сауда у Анкару, на позив турског председника Реџепа Тајипа Ердогана.

Током посете, саудијски краљ боравиће у новоотвореном хотелу са пет звездица, лоцираном у престижном кварту Анкаре, који је у потпуности резервисан за њега и његову свиту.

Шеснаест возила у хотел су испоручила храну, постељину, па чак и лични тоалет за саудијског вођу. Краљ ће одсести на посебном спрату у најбољим собама, а послуживаће га његова послуга.

Испоставило се да је подземни паркинг хотела у којем ће одсести саудијски лидер сувише мали за краљеву поворку. Неки аутомобили су посебно испоручени главном граду из Истанбула и Анталије, како би се краљу обезбедио потребан број луксузних возила.

Саудијски вођа планира да остане у Анкари од 11. до 13. априла. Током посете, обе стране ће размотрити своје билатералне односе, као и проблеме регионалног и међународног значаја.

Такође се очекује да ће Салман бин Абдулазиз ел Сауд учествовати у 13. самиту Организације исламске сарадње (ОИЦ) у Истанбулу од 14. до 15. априла.