Бридлав покушава да нанесе штету односима Русије и НАТО-а

10-04-2016 11:19:03 | | / vostok.rs |


Амерички генерал Филип Бридлав више пута је изјављивао да треба јачати НАТО, аргументујући овакав корак „претњом из Москве“. Министарство одбране Русије сматра да генерал таквом реториком покушава да нанесе максималну штету односима Русије и НАТО-а, како би их било тешко обновити.

Амерички генерал Филип Бридлав, који напушта функцију главног команданта Оружаних снага НАТО-а у Европи, својим изјавама покушава да нанесе максималну штету односима Русије и Алијансе, сматра начелник Главне управе за међународну војну сарадњу Министарства одбране Русије Сергеј Кошељев.

„Утисак је да све његове изјаве у последње време имају само један циљ — да нанесу максималну штету односима Русије и НАТО-а, како би их било веома тешко обновити“, рекао је Кошељев.

Бридлав је више пута говорио о порасту руске претње и позивао на повратак авиона-шпијуна У-2 у ЕУ, како би биле обновљене операције изнад територије Русије. Према његовим речима, управо је Москва „непријатељ и представља дугорочну претњу за САД“.

На месту главног команданта Оружаних снага НАТО-а у Европи Бридлава ће ускоро заменити амерички генерал Кертис Скапароти.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут