Русија потврдила забрану транзита украјинских слаткиша

10-04-2016 10:42:00 | | / vostok.rs |


Руска Федерална царинска служба потврдила је да је забрана на транзит украјинских слаткиша преко територије Русије ступила на снагу.

Роспотребнадзор није уводио нове мере против увоза кондиторских производа из Украјине, саопштила је прес-служба ресора.

Они су саопштили да су украјински слаткиши забрањени одавно у Русији и да да није ни требало да се нађу на руској територији.

Претходно је саопштено да је транзит украјинских слаткиша преко територије Русије заустављен на захтев „Роспотребнадзора“, пренела је „Руска служба новости“.

Према речима Јекатерине Анчипорове, начелнице одељења за односе са јавношћу Централне царинске службе, Федерална царинска служба је своју одлуку образложила писмом из „Роспотребнадзора“ које је примила прошле недеље.

Раније је Асоцијација међународних произвођача аутомобила Украјине саопштила да је у Русији задржано око 20 аутомобила са украјинским слаткишима који су се кретали према Грузији и Азербејџану. Председник „Укркондпрома“ Александар Балдињук изјавио је да се камиони са украјинским чоколадама и слаткишима враћају из Русије у Украјину. Према његовим речима, „за слаткише је транзит трајно затворен“.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут