Бивша сарадница МИ5: „Панамски“ напад на Путина сумњив

08-04-2016 08:39:54 | | / vostok.rs |


Од 11 милиона докумената такозване „Панамске архиве“ објављено је само око 150, у којима се не спомиње име руског председника Владимира Путина, што изазива сумњу зашто је уопште и покренут медијски напад на њега, изјавила је бивша сарадница британске обавештајне службе МИ5 Ени Машон.

Она је у интервјуу за РТ рекла да јавност треба да има критички став према таквим медијским наводима и да узме у обзир чије интересе заступају медији који о томе пишу.

Велики број медија у свету је објавио документа панамске адвокатске канцеларије „Мосак Фонсека“, извештавајући о наводној умешаности великог броја светских лидера у офшор пословање.

Аутентичност „Панамских папира“ које су медији наводили, досад није потврђена, а аутори материјала су признали да име Владимира Путина у њему није помињано.

Представници Викиликса су пак скренули пажњу на то ко је финансирао цурење докумената панамске адвокатске канцеларије. Према њима, „напад на Путина“ у оквиру офшор скандала финансиран је новцем америчких власти и америчког милијардера Џорџа Сороша.