Налазите се на страници > Почетна > Магазин > Шљивик: Беране

Шљивик: Беране

28-03-2014 12:34:19 | | РТС/ mojenovosti.com |

Ове суботе, у потрагу за чуварима народне баштине, "Шљивик" вас води на север Црне Горе, у берански крај. У студио РТС-а у Кошутњаку долазе најбољи представници Берана и околине који су прошли аудицију.

У пријатној атмосфери дочекаће их водитељи Јелена Јовичић и Александар Срећковић Кубура, али и наш Народни оркестар под управом Владе Пановића, који са посебном пажњом увек прати талентоване и још неафирмисане учеснике из земље и региона.

О томе ко од учесника има потенцијала у борби за престижну титулу, одлучиће жири у саставу др Димитрије Големовић, професор етномузикологије на Факултету музичке уметности у Београду, Радојица Кузмановић, наш познати кореограф и некадашњи директор ансамбла "Коло" и наша позната певачица, уредник емисије "Извориште" на таласима Радио Београдa, Биљана Крстић.

Специјални гости емисије биће чувени гласови који су прославили црногорске песме - Бранка Шћепановић и Мирко Рондовић.

У првој такмичарској категорији "Изворне певачке групе" такмичиће се мушка певачка група "Лим" из Андријевице и њихове комшије из Берана, мушка певачка група "Ђурђеви Ступови".

У борби за пролаз у четвртфинале, чућемо Радослава Станића из Шула код Пљеваља на двојницама и гуслара Слободана Фемића из Берана у категорији "Свирање на народним инструментима".

Уз Народни оркестар РТС-а наступиће и две младе певачице - Јелена Стешевић и Лидија Барјактаровић.

Најразноврснији играчки репертоар Црне Горе представиће КУД "Бихор" из Петњице и КУД "Лим" из Берана.

Уредници емисије: Светлана Азањац и Душан Шуклетовић

Сценариста: Слободан Симојловић