Песков објаснио — шта је „вирус путинофобије“

06-04-2016 08:21:55 | | / vostok.rs |


Портпарол Кремља Дмитриј Песков објаснио је на шта је мислио под „вирусом путинофобије“ у извештајима светских медија о истрази о оф-шор компанијама: у тим документима Русија се нигде не помиње, али управо су се на њу светски медији усредсредили.

„Тамо се заиста налази много информација и о осталим политичарима и представницима других професионалних структура и везаних за председнике држава и влада осталих земаља. Али нико не може да оспори чињеницу да су светски медији, како електронски тако и штампани, на необјашњив начин били фокусирани на Русију и руског председника. Управо о томе смо мислили када смо говорили о таквом бацилу "путинофобије" који је погодио многе на Западу“, рекао је Песков.

Песков је нагласио да се у самим документима не помиње име Путина.

Када смо користили фразе „фалсификовано“ и „фабриковано“, имали смо у виду да је све било умотано у „путинофобију“ под нечијим руководством, изјавио је он.

Он је додао да се не ради о непристрасном снабдевању информацијама и подсетио да оф-шор рачуни нису нелегални.

„Предузетници не нарушавају законе тиме што користе оф-шор рачуне и оф-шор компаније. То је економска стварност и економска пракса… У Русији оф-шор рачуни за предузетнике нису забрањени“, изјавио је Песков.

„И зашто се помиње Путин? А све се представља само кроз призму Путина“, рекао је Песков.

У томе и јесте непрофесионализам и тај сам информациони напад на који је упозоравао Кремљ, закључио је Песков.