Турска иницијатор заоштравања ситуације на Карабаху?

02-04-2016 02:22:03 | | / vostok.rs |


Портпарол председника непризнате републике Нагорни Карабах Давид Бабајан изјавио је да би Турска могла бити умешана у заоштравање конфликта у региону, пише портал „Панорама“.

„Увек смо изјављивали да овакво понашање Азербејџана не може бити искључиво иницијатива Азербејџана. Највероватније га подржавају одређене силе, између осталог Турска“, рекао је портпарол председника непризнате републике Нагорни Карабах Давид Бабајан.

Према његовим речима, није било сличних ескалација у региону од 1944. године.

„Оружане снаге Азербејџана су употребиле тешко наоружање. У одређеним подручјима линије разграничења покушали су да продру, али добивши адекватан одговор, повукли су се на полазне позиције уз велике губитке“, рекао је он.

Јерменско Министарство одбране саопштило је јутрос да је Азербејџан започео офанзиву у ноћи 1. априла уз употребу тенкова, артиљерије и авијације и да су сада они кренули у контранапад у више праваца. Министарство је потврдило да је оборен азербејџански хеликоптер Ми-24/35, уништен тенк и дрон и да супротна страна трпи велике губитке у живој сили и војној техници. Баку негира ове информације.