„Фигаро“: Путин одржао лекцију западним силама

02-04-2016 09:08:57 | | / vostok.rs |


Русија на челу са председником Владимиром Путином „одржала је лекцију“ западним силама, омогућивши да се ослободи Палмира у Сирији и заштити сиријска верска мањина од терориста ДАЕШ–а, пише „Фигаро“.

„Коме захвалити? Хвала — Путину“, пише Иван Риуфол у чланку објављеном у листу „Фигаро“. Према његовим мишљењу, управо захваљујући ударима руске авијације по позицијама ДАЕШ–а сиријске владине снаге су успеле да ослободе Палмиру.

У чланку се говори да Русија, помогавши да се ослободи древни град, постаје победница. Та победа „открива слабост САД и њихових француских савезника“ којих нема међу ослободиоцима. Поука која се мора извући из Путинове стратегије је једноставна: само сила може да натера исламску идеологију која разуме само такав језик, да се повуче, пише у чланку.

„Руси не губе време на речима да означе непријатеља хришћанског света који се мора уништити. Када је Франсоа Оланд говорио о ’уништењу ДАЕШ–А‘, он је био тако неуверљив да је окренуо на себе читав гнев ДАЕШ–а које му обећава апокалипсу и држи реч. И никакви минути ћутања или свеће на тргу Републике у Паризу неће помоћи да се ликвидирају војници Курана којих је више него довољно како у Сирији, тако и у Француској. Против њих се треба немилосрдно борити“, сматра коментатор.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут