Путин: Кадиров и даље на челу Чеченије

25-03-2016 05:51:02 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин потписао је указ о именовању Рамзана Кадирова за вршиоца дужности председника Републике Чеченије и рекао му да се нада да ће учествовати на изборима који ће бити одржани у септембру у тој руској републици.

Овлашћења лидера Чеченије, који је на дужност ступио 2011. године, истичу 5. априла.

„Полазећи од онога што је учињено последњих година за Чечене, за житеље Републике пре свега, али и за целу Русију, данас сам потписао указ о Вашем именовању за вршиоца дужности лидера Републике Чеченије у наредном периоду. Надам се да ћете у септембру изаћи на изборе“, рекао је Путин.

Руски председник је рекао да рачуна на то да ће житељи Чеченије моћи током изборне кампање и избора да оцене вредност онога што је Кадиров учинио за Републику.

„Понављам још једном, не можемо да се задовољимо оним што је учињено, него је потребно гледати у будућност. И знамо да можемо и да морамо да учинимо више за наше људе“, нагласио је Путин.

Кадиров је поводом именовања за вршиоца дужности председника Чеченије рекао да је сваки налог од Путина за њега срећа и огромна одговорност, те да „сада свом раду може да д нови старт“.

Лидер Чеченије је крајем фебруара саопштио да је његова мисија испуњена и замолио је да му пронађу замену, а своје присталице је позвао да не му одржавају митинге подршке. Кадиров је том приликом рекао и да је спреман да испуни сваку наредбу председника Русије.

Јавност Чеченије је на то затражила да Кадиров настави да води Републику и обратила се Путину са молбом да подржи његову кандидатуру.

Кадиров је на чело Чеченије први пут стао 2007. године.